Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, Karşıyaka'da

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, Karşıyaka

Havutça'dan, Erdoğan'a: Madem ki bu memleketi tekmelettin, al sana Ekmeleddin!”

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Erdek’e bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde vatandaşlara seslendi. Karşıyaka’ya, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, bazı belediye meclis üyeleri ve CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal ile birlikte giden Havutça, akşam bir çay bahçesinde yaptığı konuşmada, 10 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için vatandaşları, Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vermeye çağırdı.
Havutça, Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a da, “Madem ki bu memleketi tekmelettin, al sana Ekmeleddin!” diye seslendi. 

Havutça, Erdoğan’ın, ülkeyi sağcı-solcu, dindar-kindar, alevi-sünni diye bölmesine izin vermeyeceklerini belirtirken, şunları söyledi:
“Bugün, Türkiye bir yol ayırımında. Ülkenin çivisi çıktı. Hukuk ve adalet kalmadı. Kontrolsüz bir diktatörle karşı karşıyayız. Erdoğan, freni patlamış bir kamyon gibi Türkiye’yi padişahlığa götürmeye çalışıyor. Suriye sınırımız, yol geçen hanına döndü. Hâlen, 1,5 milyon Suriyeliye biz bakıyoruz. Bu kötü gidişe dur demek zorundayız. Eğer ekmek, barış, sevgi, adalet ve kardeşlik istiyorsak, pazar günü Ekmeleddin İhsanoğlu’na oyumuzu vermeliyiz.”
SARI’NIN KONUŞMASI
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı da konuşmasında, 30 Mart yerel seçiminin ardından, gerekli sayısal veriler ve teknik planlamalar henüz ellerine geçmediği için Karşıyaka’ya gelemediğini vurgularken, “Bu planlamalar tam anlamıyla elimize geçtiğinde, teknik ekibimle birlikte burada en az bir hafta konuşlanacağım” dedi. Hâlen belediyede çalışan 55 memur ve 44 işçi ile birlikte tüm Kapıdağ’a hizmet götürmeye çaba harcadıklarına dikkati çeken Sarı, 2015 yılına kadar Karşıyaka’nın meydan düzenlemesini gerçekleştireceklerini belirtti. Hiçbir zaman enkaz edebiyatına başvurmadığını vurgulayan Sarı, “Ancak şu da unutulmasın ki, Erdek Beediyesi’ni, önceki yönetimden 127 milyon liralık borçla devraldım. Bu borca, beldeden mahalleye dönüştürülen Karşıyaka ve Ocaklar dahil değildir” diye konuştu. Sarı, önceki belediye yönetiminin, ilçenin temizliğini yürüten şirkete ödemediği 2012, 2013 ve 2014’ün ilk dört aylık ödemesi olan 5 milyona yakın borcunu da kendilerinin ödediğini açıkladı. Sarı, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a seslenirken de, “Daha doymadın mı? Kendini peygamber mi ilan ettireceksin?” diye sordu. Başkan Sarı, pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde vatandaşları, Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vermeye çağırdı.
CANAN KIRDAR’IN KONUŞMASI
Sarı tarafından, Karşıyaka Mahallesi’nde görevlendirilen Belediye Başkan Yardımcısı Canan Kırdar da konuşmasında, şunları söyledi:
“Ekmeleddin Bey’i belki tam olarak tanımıyoruz ama Recep Tayyip Erdoğan’ı çok iyi tanıyoruz. Onun için Erdoğan’ın karşısında kim olursa olsun, hatta bir bardak bile olsa oyum, o bardağadır. Onun için, ‘Oylar Ekmel’e, Erdoğan’ı tekmele!’ diyorum. Hâlen görev yaptığım benim yöremde ampul yok, güneş vardır. O güneş ise Atatürk’tür” diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



Reha Uluçay
11.08.2014 17:10:41
Erek CHP teşkilatının maalesef doğru ve etkili bir seçim çalışması yaptığı söylenemez. AKP harıl harıl çalıştı posterler koydular şehrin göbeğine vs vs.

  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı